“Vi udfører alle former for tandbehandlinger og har et særligt fokus på implantat- og parodontosebehandling”


behandlinger

Tandklinikken Grønnegade

Tandpleje i trygge omgivelser

  • Den lokale tandlæge for borgerne i Brønderslev og omliggende kommuner. Du møder et velfungerende team af tandlæge, tandplejer og klinikassistenter -  Vi lægger vægt på tillid, og sætter altid patienten i centrum.
  • Vi lægger vægt på at fremstå som en tillidsvækkende tandlægepraksis med en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor ingen skal have tandlægeskræk.
  • Vi arbejder fokuseret på at skabe tilfredse patienter med vores team af dygtige og erfarne specialister, vores høje service, positive dialog og høje kvalitet til fair priser.
  • Du vil altid opleve en grundig og kompetent behandling. 
  • På klinikken udføres alle former for forebyggelse og behandling af sygdomme i tænder, mund og kæbe.I weekenden og på helligdage kan du ringe på telefon 7020 0255 mellem kl. 9 og 10 for at få en akut aftale med en tandlæge i Aalborg
  • For mere information, ring på telefon 9882 3254.

Behandlinger

Implantaterer en god mulighed for erstatning af manglende tænder. Et implantat er - i korte træk - en kunstig tandrod, fremstillet af Titanium, som indsættes i kæben, og hvorpå der kan bygges en krone, en bro eller en "tryklåsprotese".

Vi har deltaget i specialkurser, som sætter os i stand til selv at udføre alle faser i implantatbehandlingerne. Og igennem næsten 20 år opnået stor rutine i indsættelse af implantater.

Implantat er en kunstig tandrod af titanium
Et implantat er kunstige rødder af metal, der indsættes i kæben, hvor der påsættes tandkroner, en tandbro eller en tandprotese. Tandkroner på et implantat kan således erstatte en manglende tand. Tandkroner på en tandbro, der er påsat implantat, kan erstatte flere manglende tænder, ligesom en hel undermund eller overmund kan påsættes flere implantater.

Vi har 5 års garanti på kroner der er påsat implantat
Benyt kontaktformularen her på siden for at aftale tid til påsætning af tandimplantater eller implantater til tandbro eller protese.

Vi bruger Straumann implantater, da det er det bedste på markedet.

Vi tilbyder parodontosebehandling på klinikken, hvor du vil blive mødt og betjent af vores velfungerende team af tandlæge, tandplejere og klinikassistenter. Vi lægger vægt på, at enhver tandbehandling hos os, herunder behandling af parodontose, skal være kendetegnet af høj kvalitet, god service og grundigt håndværk til gavn for alle vores patienter.

Mindre parodontosebehandling udføres med tandrodsbehandling
Parodontose er en sygdom, der kan opstå i tændernes støttevæv, og parodontose kan i værste fald medføre, at en eller flere tænder bliver løse og mistes. Almindelig tandbehandlingen går blandt andet ud på at forebygge parodontose, hvilket sker med ordinær tandrensning, men i særlige tilfælde med tandrodsrensning.

Tandrodsrensning eller parodontosebehandling udføres ved, at tandplejeren fjerner tandsten og bakterier i den ramte tandkødslomme, hvorefter rodoverfladerne glattes.

Større parodontosebehandling foretages kirurgisk
Såfremt tandrodsrensning ikke er en tilstrækkelig behandlingsform, vil der skulle udføres konkret parodontosebehandling, mens det i særlige tilfælde vil være nødvendigt med et kirurgisk indgreb. Parodontosebehandling med eller uden kirurgi kan eventuelt støttes med antibiotika i et eller andet omfang.

Et kirurgisk indgreb i forbindelse med parodontosebehandling kaldes også for en parodontoseoperation, men der er reelt tale om et ganske simpelt indgreb, som normalt ikke vil føre til videre ubehag. Der fortages naturligvis lokalbedøvelse i forbindelse med en parodontosebehandling.

Efter en parodontosebehandling er det væsentligt at holde tænderne rene med tandbørstning og regelmæssige eftersyn og tandpleje hos din tandlæge.

Du kan bestille tid til en konsultation eller parodontosebehandling på en af vores klinikker ved at benytte kontaktformularerne her på hjemmesiden. Vi har tandklinikker i blandt andet Aalborg og Brønderslev kommuner.

Det kan være nødvendigt med rodbehandling, hvis der er kommet betændelse i en tandnerve. Umiddelbart kan tandbetændelse ikke altid mærkes, men derfor bør rodbehandling alligevel udføres, før skadens omfang når at udvikler sig. Rodbehandling kan også udføres i forbindelse med for eksempel ældre tandfyldninger eller påsætning af tandkroner.

En betændt nerve kræver rodbehandling
Betændelse i en tandnerve kan for eksempel opstå på grund af caries eller et traume, hvorfor en rodbehandling er nødvendig for at fjerne det syge nervevæv og erstatte nerven med en rodfyldning. Dog er det ikke muligt at garantere, at roden vil hele helt op, men normalt vil der ikke opstå yderligere komplikationer.

I visse tilfælde kan en nervebetændelse sprede sig til rodspidsen, og derved skal rodkanalen udrenses i større omfang end ved en normal rodbehandling. Rodbehandling af rodspids vil ofte kræve flere besøg hos tandlægen end ordinær behandling.

Når det skønnes, at rodkanalen er helt udrenset, vil tandlægen fylde rodkanalen op med både plastisk rodfyldningsmateriale og med rodfyldningscement. Dette skal sikre, at der ikke trænger nye bakterier ind i rodkanalen, og derfor vil man tage et kontrollerende røntgenbillede af tanden, når rodbehandlingen er afsluttet.

Komplikationer efter en rodbehandling er sjældne
Der kan opstå lette, men forbigående smerter efter en rodbehandling, men det er sjældent, at det er nødvendigt med yderligere behandling. Dog kan det ske, at betændelsen ikke er forsvundet. Det kan også ske, at tandlægen bliver i tvivl om resultatet af en rodbehandling. Såfremt der er tvivl, vil der indføres en observationsperiode, før den påbegyndte rodbehandling afsluttes.

Efter en rodbehandling er det vigtigt at være opmærksom på, at følelsen er nedsat. Det betyder, at det er muligt at overbelaste den behandlede tand, således den flækker, hvis du ikke er opmærksom, når du tygger. I øvrigt kan det også ske, at en tand, der har fået rodbehandling, skifter farve, men det har kun kosmetisk betydning.

En tandkrone benyttes, hvis tandens naturlige krone ikke kan reddes eller er knækket helt eller delvist af. En tandkrone kan også omtales som stifttand, hvis tanden er rodbehandlet, og den nye krone påsættes en rodstift.

Derudover kan et implantat eller en tandbro påsættes på en krone. En tandkrone fremstår umiddelbart ligesom en naturlig tand, uagtet at den naturligvis er følelsesløs.

En ustabil tand bør få påsat en tandkrone
Det kan ofte være nødvendigt at påsætte en tandkrone, hvis du for eksempel har nogle ældre, med store tandfyldninger, der medføre, at tanden er eller kan blive ustabil.

En ustabil tand kan knække, og hvis en tand knækker uhensigtsmæssigt, kan det medføre, at der ikke længere kan påsættes en tandkrone. Derved kan det være billigere at få påsat en krone end at vente for at se, hvad der sker med den ustabile tand. I værste fald kan en udsættelse medføre langt større udgifter end af få påsat en krone på sin tand.

En tandkrone er inklusiv 5 års garanti
En tandkrone kan fås i mange forskellige typer og i flere forskellige materialer. Den kan for eksempel bestå af guld, af porcelæn eller af en guldlegering eller anden metallegering med påbrændt porcelæn. Der kan være forskellige årsager bag de forskellige til- eller fravalg af materialer, men generelt er en krone en god og holdbar restaurering af tænder.

Derfor giver vi også 5 års garanti på en tandkrone, såfremt du passer de aftalte kontrolbesøg på tandklinikken. På denne måde kan du sikre dig et holdbart resultat.

Du kan benytte vores kontaktformularer, hvis du ønsker at bestille tid til påsætning af en tandkrone, eller hvis du ønsker et eftersyn hos os. Du kan også ringe til klinikken på telefon 9882 3254.

En tandbro kan være en løsning, hvis du mangler en tand, og den manglende tand ikke egner sig til en tandkrone, eller hvis du mangler flere tænder ved siden af hinanden. Dog kræver en tandbro, at de tilstødende tænder er stærke og sunde. Alternativet kan i mange tilfælde være et tandimplantat, men et implantat kan være mere bekosteligt end en tandbro med flere påsatte tandkroner.

Manglende tænder kan erstattes af en tandbro med tandkroner
En tandbro er således en erstatning af en eller flere mistede tænder, og den bliver normalt påsat to sunde og stærke nabo-tænder. Der påsættes tandkroner på de to tilstødende tænder samt på den eller de manglende tænder. En tandbro med tandkroner er med andre ord næsten ligesom naturlige tænder, men ingen vil kunne se forskellen, om end du muligvis vil kunne mærke en minimal forskel, hvis du bider hårdt i noget.

5 års garanti på tandkroner der er påsat en tandbro
Tandkroner på en tandbro kan leveres i forskellige materialer, med vil ofte bestå af porcelæn eller af en guld- eller metallegering med påbrændt porcelæn. En tandkrone er normalt en rimelig solid og holdbar løsning på manglende tænder, om end intet materiale kan erstatte naturlige tænders styrke, såfremt kronerne skal ligne ægte tænder. Vi giver derfor 5 års garanti på tandkroner, men det kræver dog, at du passer de aftalte kontrolbesøg på vores tandklinik.

Hvis du ønsker tid til påsætning af en tandbro med tandkroner hos en af vores tandlæger i Aalborg eller Brønderslev, så benyt kontaktformularen her på siden.

En erstatning for flere mistede tænder. De hviler på de i forvejen fastsiddende tænder, men er naturligvis aftagelige.

2 års garanti på delproteser
Der ydes 2 års garanti på støbte delproteser, blot man husker at komme til sine aftalte kontrolbesøg på klinikken.

fremstilles hvis der ikke er naturlige tænder tilbage i enten den ene eller begge kæber. I tilfælde med stort svind af gummen kan der ofte med fordel indsættes implantater med tryklåse til forankring af protesen

Ekstern blegning af tænder og anden kosmetisk tandbehandling foretages kun hvis særlige forhold tilsiger det.

Blegning er IKKE sundhedsfremmende for tandemaljen og kan på længere sigt, føre til endnu mere misfarvede tænder, så dette skal udføres med omtanke.